پا قلب دوم است که باید توجه بسیاری به پاها شود.
پوشیدن کفش نامناسب و تنگ عوارض های بسیاری را به همراه دارد؛ مثلا ممکن است سلامت پاهای شما را به خطر بیاندازد و یا دچار پا درد، زانو درد، میخچه پا و… شوید. این علائم کم کم بر سلامت شما تاثیر خواهد گذاشت و در آینده نه چندان دور ممکن است باعث ایجاد مشکل در راه رفتن شما بشود.
در ادامه این مقاله از آفلند به عوارض کفش تنگ و نامناسب میپردازیم.
عوارض کفش تنگ و نامناسب با سایز پا
خیلی از اوقات برایتان پیش آمده کفشی را خریداری کرده اید و بعد از پوشیدن آن متوجه شدهاید که کفش خریداری شده با سایز پای شما متناسب نیست. شاید فکر کنید استاندارد نبودن سایز کفش برایتان مشکلی ایجاد نکند؛ اما بر خلاف تصور شما، این موضوع میتواند مشکل شدیدی را برای پاهایتان ایجاد کند و حتی سلامت کل بدنتان را نیز به خطر بیاندازد.
پوشیدن کفش تنگ باعث میشود تا پاهای شما درد بگیرد و در مدت طولانی مشکلاتی مانند کمر درد، کبودی ناخن پا، افتادن ناخن ها، پیله بستن پا، میخچه پا، تاول زدن و پوسته پوسته شدن اطراف ناخن را به همراه داشته باشد.
از ویژگی های استاندارد بودن کفش، استاندارد بودن قالب آن است. توجه کنید که قالب کفش با سایز آن متفاوت است. مثلا برخی از کفش ها دارای پنچه ای پهن هستند و یا برخی دیگر نوک تیزی دارند. پس باید توجه داشته باشید تا کفشی با قالب مناسب را تهیه کنید.
از کجا متوجه شویم که کفش تنگ است؟
در هنگام خرید یک کفش جدید باید اطمینان داشته باشید که انگشتان پا تحت هیچ فشاری نباشند و هیچ کدام از انگشتان به دیگری فشاری را وارد نمیکند. میتوانید از فروشنده درخواست کنید تا به شما کمک کند کفش متناسب با اندازه پای خود را خریداری کنید.
از خرید کفش هایی که اندازه پای شما نیستند، دوری کنید. شاید برای شماهم پیش آمده که موقع خرید کفش از فروشنده این جمله را شنیده اید که میگوید:”نگران اندازه آن نباش چون جا باز میکند”. در این رابطه باید بگوییم که چنین اصطلاحی علمی نیست و یک موضوع کاملا تجربی است. در حقیقت موضوع جا باز کردن کفش کاملا بستگی به جنس آن و همچنین میزان استفاده شما دارد. پس هیچ وقت برای خرید کفش با این جمله گول نخورید و ریسک نکنید.
اگر قصد خرید کتونی برای دوییدن را دارید، دقت داشته باشید که کفش های مخصوص دوییدن یا رانینگ را تهیه کنید. کفش های غیر ورزشی عوارض شدیدی برای شما به همراه دارند.
پوشیدن کفش های تنگ و غیر استاندارد چه عوارضی دارد؟
به جز مسئله زیبایی کفش، باید به نکات خرید کفش استاندارد هم توجه کنید. پوشیدن کفش تنگ عوارضی را در پی داشته که در ادامه به برخی از این عوارض ها اشاره کرده ایم:
- دردپا
- بدشکل شدن انگشتان پا
- ایجاد میخچه
- فرو رفتن ناخن در انگشت پا
- انحراف شست پا
- ابتلا به بیماری نوروپاتی
- خارپاشنه
حال که این موارد گفته شد در ادامه این مطلب میخواهیم هر کدام را بصورت جداگانه و جامع تر بررسی کنیم.
درد پا
اولین عارضه ای که کفش های نامناسب و تنگ در پی دارند، درد پا برای شماست. زمانی که کفشتان تنگ باشد یا قالب کفش با پای شما همخوانی نداشته باشد، در آینده ای نه چندان دور برای شما منجر به درد خواهد شد. کفش های دارای سطح (کف) صاف و نازک آسیب های شدیدی را به استخوان های پای افراد وارد میکنند؛ و موجب بروز مشکلات جدی برای کف پا میشود.
زمانی که کف پای شما آسیب ببیند راه رفتن برای شما نیز مشکل میشود، زیرا این دردها به صورت دردهای اصطلاحا تیر کشنده بوده، که شاید با سوزش پا نیز همراه است. برای جلوگیری از این درد باید حتما از زیره کفش استاندارد استفاده کنید تا دچار درد پا نشوید. برای این منظور میتوانید کفی مموری فوم را از فروشگاه آفلند تهیه کنید.
بدشکل شدن پا، یکی از بدترین عارضه های پوشیدن کفش تنگ و نامناسب
یکی از شایع ترین عوارض کفش نامناسب و تنگ بد شکل شدن فرم پاست است؛ زیرا زمانی که فرد کفش تنگی را انتخاب میکند تا بپوشد، انگشتان پا درون کفش تنگ تحت فشار بوده و باعث تغییر شکل پاها خواهد شد. طی تحقیقات و مطالعاتی که انجام شده، به غیر از کفش های تنگ، پوشیدن کفش نوک تیز هم این عارضه را برای پاهایتان ایجاد میکند. مخصوصا برای افرادی که پنجه پاهای پهنی را دارند. توصیه میشود از پوشیدن هرگونه کفش نوک تیز و تنگ خودداری کنید.
ایجاد میخچه پا
یکی دیگر از عوارض کفش های غیر استاندارد ایجاد میخچه پا است. میخچه پا در لای انگشتان یا بر روی انگشتان پا ایجاد میشود. اگر از کفشی استفاده کنید که هم به علت تنگ بودن به پای شما فشار بیاورد و رویه کفش به صورتی باشد که هیچ راهی برای تنفس پاها نداشته باشد، باعث ایجاد میخچه میشود.
این عارضه هنگام پوشیدن کفش های نوک تیز یا کفش هایی با سایز های غیر مناسب هم ایجاد میشود.
بروز بیماری نوروپاتی
بیماری نوروپاتی یکی از خطرناک ترین عوارض پوشیدن کفش های غیر استاندارد است. در این بیماری، همیشه احساس سوزنی سوزنی شدن پا را دارید و کف پاها خواب میرود. بیماری نوروپاتی غیر قابل درمان است و تا آخر عمر همراه شما میماند. این بیماری در افرادی که دیبات دارند، بیشتر ایجاد میشود. برای جلوگیری از این بیماری افراد میتوانند از کفش چرم طبی استفاده کنند.
انحراف شست پا
یکی دیگر از عوارض کفش های تنگ، انحراف شست پا است. در این عارضه، استخوان یا بافت انگشت بزرگ شده و انگشت به طرف داخل کج میشود. انحراف شست پا به دلیل پوشیدن دمپایی سرپوشیده نامناسب و یا کفش هایی با قالب غیر استاندارد ایجاد میشود.
فرورفتن ناخن در انگشت پا
استفاده از کفش هایی با پاشنه خیلی بلند و یا نوک تیز، میتواند باعث فرورفتن ناخن در پوست انگشت شود که درد بسیار زیادی هم به همراه دارد. شما میتوانید با استفاده از کفش های طبی و انوع کفش های استانداردی که در مدل های پاشنه بلند یا کوتاه، تولید شده، از این عارضه جلوگیری کنید.
بروز عارضه انگشت چکشی
زمانی که پا به داخل جمع شود و نتواند به صورت صاف در کفش قرار بگیرد، عارضه انگشت چکشی ایجاد میشود. این عارضه به دلیل پوشیدن کفش های پاشنه بلند و غیر استاندارد است اگر قصد استفاده از کفش پاشنه بلند را دارید، میتوانید آنها را در میان مدل هایی که به صورت استاندارد طراحی و ساخته شده اند انتخاب کنید.
خارپاشنه
در واقع خارپاشنه به علت نشست کلسیم به وجود میآید که موجب تشکیل استخوان های کوچک در مدت طولانی در قسمت زیری استخوان پاشنه پا ایجاد میشود. درد خارپاشنه معمولا در پیاده روی های طولانی خود را نشان میدهد. این درد در ابتدای روز و بعد از بیدار شدن، شدید بوده و در ادامه روز کم کم کاهش مییابد. در مقاله دیگر علل بروز خارپاشنه و راه درمان خارپاشنه را به شما توضیح دادیم که پیشنهاد میکنیم حتما مطالعه کنید.
سوالات متداول کاربران
علت ورم پا چیست؟
بی تحرکی طولانی مدت، پوشیدن کفش تنگ، بروز عفونت، اضافه وزن، آسیب دیدگی،خوردن نمک زیاد که سایر علت های این مسئله را در این مطلب بررسی کردیم.
آیا پوشیدن کفش تنگ آسیبی را به کمر وارد میکند؟
پوشیدن کفش نامناسب آسیب های جدی را به لگن، کمر و ستون فقرات وارد میکند. برای جلوگیری از این مشکل میتوانید از راهکار های گفته شده در این مطلب استفاده کنید.
سخن آخر
پوشیدن کفش غیر استاندارد و تنگ باعث بروز مشکلاتی است که باید آن ها را بسیار جدی بگیرید؛ زیرا پوشیدن کفش های غیر استاندارد باعث ایجاد مشگلات جدی برای کمر و پا و گاها لگن شما میشود. ما در این مطلب سعی کردیم تا مشکلات و عوارض گفش تنگ را به شما بگوییم تا با عدم استفاده از آن ها به سلامت بدن خود کمک کنید و کفشی را انتخاب کنید که سلامت بدن شما را به خطر نندازد.
ممنون که تا انتهای مقاله همراه ما بودید، اگر شما نیز دچار این مشکلات شده اید و راه حل درمان آن ها را میدانید، در بخش نظرات برای ما و سایر آفلندی ها بنویسید.